اليوم سوف نحضر الكالينولى ويارب يعجبكم
المكونات
نصف كيلو دقيق
ثلاثة ارباع كيلو لبن
وست بيضات
وملعقة صغيرة ملح
وملعقة صغيرسكر
وملعقتين زيت
الطريقة
نخلط المكونات جدا حتى يصير عندنا خليط متجانس وخفيف الى حد ما(بمعنى ان يكون ما هو سائل ولا تقيل)
وبعد ذلك نحضر طاسة تيفال(اى مانعة للالتصاق)
وندهن الطاسة بقطعة قطن مبللة بزيت خفيف
ونقوم بوضع مقدار من الخليط بسيط اى مقدار ما يشكل دائرة فى الطاسة
ولابد ان يكون هذة الدائرة رقيقة
وتظل هذة الكلينولى فى الطاسة لمدة دقيقة على حرارة متوسطة ويقلب على الجهة الاخرى
ونظل نكرر العملية حتى تنفذ الكمية
مكونات الحشوة
نصن كيلو لحمة مفرومة
بصلة مفرومة
قرن فلفل اخضر
وفصين ثوم
وطماطم (واحدة)مقطعة صغير
وملح
وملعقة بهار مشكل
وملعقتين
الطريقة
نضع الزيت فى الطاسة وعليها اللحمة
ونقلب جيدا ثم نضع البصل والطماطم والفلفل والثوم
ونقلب جيدا ملحوظة_عدم وضع الملح على اللحمة الى بعد الاستواءوهذا يمنع تكتلها)
وبعد الاستواء نحشى الكالينولى بالحمة على شكل رول اى(اسطواة)
ويرص فى الصينية
وهناك طريقتين للاستواء
الاولى (ندهن الكالينولى بصلصة طماطم ونضع عليها جبنة مبشورةوتدخل الفرن على حرارة متوسطة
والطريقة الثانية _نضع عليها بشاميل وعليها جبنة مبشورةوتدخل الفرن)
وتقدم وبالهنا والشفا وجربوها وادعولى
ن